95 jaar en nog zo fris als een hoentje!

Erica-nieuws - 25 maart 2015 -

Het was afgelopen zaterdag groot feest! Alle scouts van de Erica verzamelde zich op het voorterrein van het Erica-Fort om traditiegetrouw het Jaarfeest te vieren! Met allerlei gave spellen vierden we onze 95-jarige verjaardag.

Om één uur ’s middags verzamelden zo’n tachtig man uit alle hoeken van Naarden en Bussum om het festijn te openen, waarbij alle speltakken hun eigen opening deden. Zo zongen de Bevers hun lied, luidde de Welpen de Welpenwet en hezen de Zeeverkenners de vlag. Niet laat daarna streden alle kinderen tijdens een potje Britse Bulldog om zo lang mogelijk hun beide voeten op de grond te houden.

Vervolgens werd er een volgend spel uitgelegd: het vierkamp. De speltakken werden gemengd in groepjes gezet en samen tekenden zij binnen hun namen in hiërogliefen, speelden zij op het voorterrein levend mijnenveger (zonder echte mijnen natuurlijk), legden ze op het achterterrein een heuse hindernisbaan af en speurden ze in de woonwijk naar de oplossing van het raadsel van de Letterhakker! Tussendoor was er natuurlijk ook tijd voor een broodje knakworst van de barbecue en een beker limonade. Daarna hebben we met z’n allen op een groot bouwzeil Twister gespeeld. Uiteindelijk bleef één sterke Welp (Fabian) over als allerbeste Twisterspeler van de dag!

jaarfeest2015 2

Na zoveel leuke spellen gespeeld te hebben rammelden alle buiken wel… Binnen was het gelukkig iets warmer, want in het – iets te krappe – middenlokaal konden we allemaal genieten van de traditionele boerenkoolmaaltijd. En als je je buik nog niet vol genoeg had was er ook nog een heerlijk toetje!

Na die heerlijke maaltijd werden de Bevers opgehaald door hun ouders, zij waren maar al te moe van zo’n drukke dag! De Welpen en de Zeeverkenners konden er nog flink tegenaan en moesten al hun strijdlust nog gebruiken bij het levend stratego. In het Laegieskamp, het bos achter het Fort, werden de kinderen in twee groepen gesplitst en samen streden onder andere de Egyptische Nijlpaarden, Soldaten, Farao’s en Treksprinkhanen tegen elkaar totdat één van de vlaggen werd gevonden.

Terug op het Fort werd er nog een potje levend stratego gespeeld op het achterterrein en op het voorterrein werd er een laatste potje voetbal gespeeld. Totdat het uiteindelijk zo donker werd dat de dag werd afgesloten en de ouders de kinderen moe en laveloos op konden halen. Want een zeer geslaagd Jaarfeest was het zeker!