Scouts helpen bestolen professor

Erica-nieuws - 02 maart 2016 -

Hieperdepiep, hoera! Op 15 februari 1920 werd Scouting Erica opgericht, en daarom vierden we dit jaar de 96e verjaardag van de groep. Traditiegetrouw vond dit feest plaats in februari, met alle speltakken en eindigend met een boerenkoolmaaltijd.

jaarfeest2016

Het feest begon aan het einde van de ochtend, toen de leiding bij elkaar kwam om de dag voor te bereiden. Taken werden verdeeld, lokalen ingericht, materialen uitgedeeld en vervolgens was het wachten op de jeugdleden. Er werd verzameld op het troephuis en officiëel geopend. Elke speltak deed dit op zijn eigen manier. Halverwege de uitleg kwam er een verstrooide man langslopen met een tas in zijn armen.

Plotseling rende er een schim langs, die de papieren van de man afpakte en wegrende. Oeps, werk aan de winkel voor onze trouwe scouts!

De man bleek een professor, en de tas bevatte bouwtekeningen voor zijn laatste uitvinding. Die moesten teruggezocht worden natuurlijk! Dus alle kinderen op de fiets naar de Hilversumse Meent, waar we een postenspel zijn gaan doen. Iedereen kreeg duidelijke instructies: hou je oren en ogen goed open voor vreemde mensen, die zouden wel eens met de diefstal te maken kunnen hebben!

Tussen het koekhappen, zaklopen, spijkerbroekhangen, ringgooien, spijkers poepen en broodje eten in konden de kinderen diverse Vossen (de baron, de butler, de skater, de soldaat en de tuinkabouter) in de kraag grijpen. Zo kregen ze stukje bij beetje de plannen van de professor weer in handen.

Net voor het hard begon te regenen, is iedereen weer op de fiets teruggegaan naar het troephuis. Daar was het opwarmen en keten geblazen. Net op tijd kwam de kookstaf met pannen vol heerlijke boerenkoolstamppot, worst, jus en appelmoes. Smullen! En voor wie daarna nog een toetje lustte, was er vla met een verrassing.

Voor de bevers was het inmiddels bedtijd, maar de welpen, verkenners en Wilde Vaart hadden nog één raadsel op te lossen... Wie was toch die dief? Een heus levend cluedospel zorgde voor hilarische ondervragingen en grondige inspecties. Het oordeel: Heleen is het meest verdacht. Of ze ook echt de dader was, zullen we nooit weten. Het recht der democratie heeft gesproken...

Tot volgend jaar!