Met trots de zevende plaats

Erica-nieuws - 26 maart 2016 -

Op 5 maart was het weer zover, iScout 2016. iScout, een online game waar je driehonderd scoutinggroepen uit twintig verschillende landen het tegen elkaar opnemen door middel van internetvragen en foto-/video-opdrachten. Scouting Erica was dit keer ook weer van de partij, met een mooie verdeling van ongeveer twintig doe’ers en tien internetters had iedereen er weer veel zin in.

iscout16

De opkomsten op het Erica-Fort hadden rekening gehouden met de iScout. Het lakken van de riemen en masten werd uitgesteld zodat we alle ruimte op het fort ruim konden benutten. Jeroen en David die de coördinatie van het doe-team op zich hadden genomen begonnen al rond drie uur het stamlokaal klaar te maken. Wanneer de Zeeverkenners klaar waren met hun opkomst werd meteen het middenlokaal opgeruimd voor het internet-team. Met een arsenaal aan laptops, printers, internetkabels, switches, een beamer en een groot scherm stond de technologie om optimaal deel te nemen aan de iScout zo klaar. Tussen half zes en zes stond het eten voor ons klaar wat Duco voor ons gemaakt had wat zoals gewoonlijk weer super was. Rond half zeven was de groepsfoto ingeleverd en toen was het wachten tot zeven uur...

Doeteam
Zeven uur: het startschot werd gelost, de teams gingen aan de slag. Iedereen ging als eens speer en de hilarische momenten kwamen langs bij het doeteam. Er moest creatief maar ook snel gedacht worden. Er waren natuurkundige opdrachten, kookopdrachten, leuke filmopdrachten en natuurlijk ook de klassieker, ‘uit het raam’. Dit keer mocht er servies uit het raam via een kabelbaantje van drie hoog.

Internetteam
Het internetteam ging fantastisch van start. De tafel werd in twee groepen gesplitst die elk een zogenaamde route (een reeks vragen) zouden afnemen. Al gauw werd een derde rit ook geopend en werden er snel punten verdiend en meters gemaakt. Elke soort van social media werd aangepakt wat leidde tot een succes.

Na een spannende strijd was het spel om elf uur afgelopen. Toen kwam het moment, afwachten op welke plaats we waren geëindigd. De afgelopen jaren zaten we een aantal keer in de top honderd. Toen we iScout nog Cyberhike heette stonden we drie keer op rij op de eerste plaatst! Rond half twaalf was de uitslag bekend en waren we geëindigd op de zevende plaatst! Iets waar we trots op kunnen zijn! Volgend jaar gaan we voor de top 5! Bekijk snel alle foto’s en filmpjes!

De Video's