Welpen vieren een geweldig Weekendkamp

Welpen - 20 maart 2015 -

In mei is het tijd voor de Welpen om op kamp te gaan. Een ander clubhuis, op een vreemde plek slapen en dagen zonder papa en mama. Ondanks alle gezelligheid is het dus ook wel erg spannend. Daar heeft de Welpenleiding dit jaar iets op bedacht. In februari organiseerde zij een Weekendkamp in het thema "Jungle"!

Het kamp was een stuk korter dan het grote kamp en vond plaats in ons eigen Troephuis. Zo konden de welpen wennen aan een ander bed, corvee en alle andere dingen die bij een scoutingkamp horen.

Op Valentijnsdag begon de horde met een normale opkomst, hoewel er wel andere nesten waren dan normaal. Speciale kampnesten, die echte junglenamen droegen. Zo waren er de Lianen, de Tijgah’s en niet te vergeten de Bosjesmannen. Tijdens de opkomst speelden de nesten een potje ganzenbord tegen elkaar. Uiteraard deden ze dit wel in scoutingstijl. Door het bos hingen briefjes aan de bomen, de vakjes van het ganzenbord. Hierop stonden de gekste opdrachten. Een favoriet was "klim op Thuu". Na een lekkere beker limo en een snoepje was de opkomst alweer afgelopen. Het begon nu wel echt op kamp te lijken. Omdat de welpen bezig zijn met het insigne Kunstenaar kon iets creatiefs niet ontbreken. Creatief als geen ander leerde Oe de Welpen en de andere leiding hoe ze hun shirt zouden bewerken met de tie dye techniek. De Welpen wisten de mooiste kleuren en patronen op hun shirts te toveren. En wat is er nou leuker dan je eigen kampaandenken maken.

Na een heerlijke maaltijd deed zich een groot probleem voor! Een boze sjamaan had zeven medaillons in de jungle gehangen en het hiermee vergiftigd. De nesten gingen het bos in om deze medaillons te vinden, wat nog niet zo makkelijk was in het donker. Bovendien was het stiekem ook wel een beetje spannend. Toen alle medaillons gevonden waren en de jungle was gered kwamen de Welpen terug bij een lekker kampvuur. De kinderen die nog graag een spel wilden doen konden zich ondertussen binnen wagen aan levend memory. De Welpen waren nog veel te druk om te slapen, dus voor het slapen gaan hebben ze nog een potje iemand is hem, niemand is hem gedaan in het donker. Na een verhaal uit het enige echte Jungle Book was het tijd om te slapen.

De volgende ochtend waren alle vroege vogels al vroeg in de veren om eens flink te ochtendgymnastieken op het vrolijke ochtendgymnastieklied van Carlo en Irene. In het ochtenddouw stonden de Welpen en hun leiding flink te dansen, swingen en stretchen. Na al deze inspanningen stond er binnen een lekker ontbijt te wachten. De kinderen moesten goed eten, want na het ontbijt vertrokken ze naar de hei voor een groot smokkelspel. Er waren twee posten. De smokkelaars waren druk bezig met het handelen van legale en illegale auto’s. Aan de douane was de taak de smokkelaars te stoppen en alle illegale goederen in te nemen. Na een ochtend lekker in de zon gespeeld te hebben was er grote trek. Gelukkig was Shere Khan achter gebleven om een enorme berg wentelteefjes te bakken. Het ene wentelteefje na de ander ging naar binnen, maar toen de Welpen toch eindelijk helemaal vol zaten hadden ze weer genoeg energie opgedaan om verder te gaan met de laatste loodjes van het kamp. Ondertussen was het plafond van het Troephuis gedecoreerd met alle tie dye T-shirts.

Als echte Welp is het van belang dat je routetechnieken leert beheersen. Daarom oefende ze hiermee, op weg naar een geheime locatie. Sommige Welpen bleken al erg goed te zijn met routetechnieken en die legde het op hun beurt weer uit aan de andere welpen. Eenmaal aangekomen bij de locatie bleek dit de Zandzee te zijn. Na twee uur lang spelen, spetteren, van de glijbaan, balanceren en van de hoge duikplank waren de Welpen en de leiding gesloopt. Robin was jarig geweest en trakteerde alle andere Welpen op chips. Zo werd het Weekendkamp feestelijk afgesloten!