Dropping, solderen en Scotland Yard-spel tijdens de JOTA

Zeeverkenners - 19 oktober 2013 -

Twee weken geleden was de Jamboree On The Air. Voor de Zeeverkenners: been there, done that! Een weekend met veel spellen, een dropping en radio zenden via een antenne in een toren op het Erica-Fort!

JOTA 2013

Op vrijdag begonnen de Zeeverkenners met het opzetten van een tent voor de nacht, waarna ze konden aanschuiven voor een lekkere (en ook nog eens gezonde) bord pasta. Nadat de corvee klaar was werd er gebuskruit tot tien uur, want het JOTA-weekend werd officieel geopend via de radio en was in het middenlokaal te volgen via de zendinstallatie van onze bevriende zendamateur.

Om half elf gingen de blinddoeken om en konden de jongens in de auto stappen om op pad te gaan. Onderweg werd er een noodzakelijke stop gemaakt om een telefoon op te halen voor geval van nood. De rit werd vervolgd maar op het parkeerterrein van station Bussum Zuid vergiste de tweede auto zich en begon achter de verkeerde auto aan te rijden. Hierdoor moesten de jongens die in de eerste auto zaten, in de buurt van de dropplek geblinddoekt wachten op de rest.
De jongens liepen met handen op de schouder van hun voorganger een bospad in. Op een kruising mocht de blinddoek af en kon het lopen en speuren beginnen. Binnen de kortste keren wisten ze waar ze waren, hadden ze de weg gevonden en konden zij op pad in juiste richting. Op het Erica-Fort aangekomen was het helaas al weer bedtijd.

De volgende ochtend om 8:00 werd iedereen wakker. Na een stevig ontbijt konden de dagactiviteiten beginnen. Een gevulde maag was namelijk wel nodig voor de leuke activiteiten die ze daarna zouden gaan doen. Op het programma stonden namelijk drie dingen: solderen, geblinddoekt knopen en zenden. De jongens waren hiermee twee uur druk in de weer!
Na de lunch gingen we met zijn allen naar de wijk Zuid-West III om een spannend spel te spelen: Scotland Yard. Het doel? Aan de hand van Foto’s en berichtjes met straat en huisnummer moesten de jongens twee mensen van de leiding vinden. De groep van Felix won uiteindelijk met 4-2.
Terug op het Erica-Fort was er een handelsspel met de Welpen. Door handel te drijven moest iedereen proberen zoveel mogelijk geld verdienen. Het was een heel leuk, gezellig en druk spel: geheel in lijn met de rest van het weekend.