Bevers (5 tot 7 jaar)

De Bevers zijn de jongste kinderen binnen scouting en spelen gezellig samen in Hotsjitonia, een dorpje waar allerlei figuren wonen die de kinderen helpen in hun avonturen! Zo heb je Stuiter, die altijd de gekste spelletjes doet en Bas Bos die alles van de natuur weet. Ook heb je Stanley Stekker, hij weet alles van elektronica. Deze figuren verschijnen zo nu en dan bij de opkomst en nemen dan dingen voor kinderen mee of nemen ze gezellig mee op reis!

Activiteiten

Bevers zijn vooral lekker bezig met spelen. Ze zijn nog niet bezig met halen van insignes of zeildiploma’s zoals bij de oudere speltakken. Opkomsten hebben vaak een thema, waarin de Bevers bijvoorbeeld spelenderwijs leren om samen te werken of hoe ze met een geld moeten omgaan. Een speciale opkomst is de Donkerte-opkomst, tijdens deze opkomst leren de kinderen dat je niet bang hoeft te zijn in het donker, bijvoorbeeld door middel van een parcours in het donker.

Opkomsttijden en -locatie

De Bevers maken iedere zaterdagochtend weer een feestje van de opkomst op het Troephuis. De opkomst duurt van 10:30 uur tot 12:30 uur.

Beverweekenden

De Bevers gaan twee keer per jaar op Beverweekend. Dit is een opkomst die wat langer duurt en waarbij we één nacht slapen op het Troephuis. Tijdens deze Beverweekenden gaan we ook altijd een middag ergens naartoe en dit heeft altijd te maken met het thema. Zo zijn we met het thema “Space” bijvoorbeeld naar Space Expo geweest en met een Ridderweekend naar het Muiderslot.

Wat maakt de Bevers speciaal?

De kinderen bij de Bevers zijn de jongste van alle speltakken en daarom is het vooral spelen en spelenderwijs kennis maken met nieuwe dingen. We oefenen vast wat dingen voor later en maken samen vooral veel plezier.lid-worden-button

De Bevers zijn de jongste kinderen binnen scouting en spelen gezellig samen in Hotsjitonia, een dorpje waar allerlei figuren wonen die de kinderen helpen in hun avonturen! Zo heb je Stuiter, die altijd de gekste spelletjes doet en Bas Bos die alles van de natuur weet. Ook heb je Stanley Stekker, hij weet alles van elektronica. Deze figuren verschijnen zo nu en dan bij de opkomst en nemen dan dingen voor kinderen mee of nemen ze gezellig mee op reis!

Activiteiten

Opkomsttijden en locatie

De Bevers maken er iedere zaterdagochtend weer een feestje van bij de opkomst op het Troephuis. De opkomst duurt van 10:30 uur tot 12:30 uur.

Beverweekenden

De Bevers gaan twee keer per jaar op beverweekend. Dit is een opkomst die wat langer duurt en waarbij we één nacht slapen op het Troephuis. Tijdens deze Beverweekenden gaan we ook altijd een middag ergens naartoe en dit heeft altijd te maken met het thema. Zo zijn we met het thema “Space” bijvoorbeeld naar het ruimtemuseum geweest en met een Ridderweekend naar het Muiderslot.

Wat maakt de Bevers speciaal?

Bevers

Leeftijd       5 tot 7 jaar