99 jaar en een beetje

Erica-nieuws - 06 april 2019 -

Het is alweer een tijdje 2019, en het eerste kwartaal heen ligt alweer achter ons. Het jaar begint dan ook ontzettend goed, het is lekker weer en we hebben een hoop dingen op de planning staan. Ook dit jaar zal Erica weet haar uiterste best doen om er een topjaar van te maken. Dit is natuurlijk niet de eerste keer, dit jaar zal namelijk het 99e jaar zijn dat we alweer bestaan. Op naar de 100 om het zo maar te zeggen.

Dit jaar willen we flink wat zaken gaan aanpakken. Binnen het team zijn er diverse soorten ontwikkelingstrajecten op gang gezet. Deze willen wij in de toekomst snel gaan implementeren in de groep. Daarnaast hebben we zowel van het troephuis als tot het bestuur een hoop goede veranderingen doorgevoerd. Op die manier hopen we dat we Erica nog beter en gezelliger kunnen maken voor alle leden.

Status Troephuis

troephuis

Waarschijnlijk heb je het al wel gehoord van de andere ouders van de jongste speltakken, het troephuis is echt aan vervanging toe. Het is natuurlijk belangrijk om een plekje te hebben waar de jeugd op een veilige en gezellige manier samen kan komen. Dit is dan ook de reden dat het van cruciaal belang is dat ons troephuis op de nieuwe ’s-Gravelandseweg zal worden veranderd. Stereker nog, Erica is hard bezig om een spiksplinternieuw troephuis te bouwen voor de jeugd. Het is natuurlijk een ontwikkeling die aardig wat tijd in beslag zal gaan nemen, er komt immers een hoop tijd kijken bij het bouwen van een heel nieuw pand. We verwachten dat dit jaar enkele grote stappen zullen worden genomen om hier een begin aan te maken. Om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen van de bouw raden wij aan om deze nieuwsblog af en toe even te checken, we laten je precies zien hoe ver het er mee staat. Na afloop van ons Jaarfeest heeft het Stichtingsbestuur hier een presentatie over gegeven. Mocht je verder vragen hebben voor Erica dan horen we dat natuurlijk graag.

Bestuursleden gezocht

De kans is groot dat je het al wel op de site hebt zien staan, we zijn op zoek naar nieuwe bestuursleden! Dankzij een goed bestuur is het voor ons als scoutinggroep natuurlijk mogelijk om alles te organiseren. Van uitstapjes tot aan het opzetten van de agenda’s, er komt een hoop kijken bij een scoutinggroep. De functies staan zowel open voor personen binnen de Erica als voor personen daarbuiten. Mocht je dus ons team willen versterken dan is dit je kans! Iedereen kan zich aanmelden, het is immers wel belangrijk dat de functies worden opgevuld. Op dit moment zoeken wij het liefst iemand die aan de slag wilt als Penningsmeester en iemand die graag de functie van Groepsbegeleider op zich wilt nemen. Als Penningmeester zal je natuurlijk over de financiële zaken gaan, enige ervaring is dan ook wel handig. Je bent zeer betrokken bij de groep en je zal een belangrijke rol innemen bij het organiseren van de leukste uitjes. Als Groepsbegeleider sta je natuurlijk echt in contact met alle kinderen. Vind jij het leuk om de handen uit de mouwen te steken en om je in te zetten voor Erica dan is dit echt een topfunctie. Ben jij iemand die dit leuk lijkt of ken je iemand die het leuk zou vinden om ons bij te staan laat het ons dan zo snel mogelijk weten! Nieuwe voorzitter We hebben lang moeten zoeken, maar we hebben eindelijk één van onze bestuursfuncties kunnen invullen. Dit jaar zal Max Versteeg de functie als Voorzitter op zich nemen. Vorige jaar heeft hij zich beschikbaar gesteld en is sinds 26 januari is hij actief als voorzitter nadat hij verkozen is tijdens de algemene ledenvergadering. Hij neemt het stokje over van interim voorzitter Egbert Groot.

Het is dus, al met al, een veelbewogen eerste kwartaal geweest. Houd zeker de website in de gaten om op de hoogte te blijven van de aankomende veranderingen en het laatste nieuw van Erica!