Scouting Erica bestaat 100 jaar!

Erica-nieuws - 02 maart 2020 -

In februari 1920 splitste de Bussumsche Padvinders zich in twee groepen. De nieuw gevormde groep II had hun clubhuis in het koetshuis van het ouderlijk huis van vaandrig W. Pompe, die woonde in villa Erica aan de Koningslaan 50. Naar deze villa ging de groep zich spoedig de Ericagroep noemen.

Indien je geïnteresseerd bent hoe dat precies is verlopen, en welke fusies en splitsingen daarna nog zijn geweest, dan kan je dat lezen in dit artikel over de geschiedenis van Scouting in Bussum.

Ons 100-jarig bestaan moet natuurlijk uitgebreid gevierd worden! Bij een dergelijk jubileum hoort uiteraard ook een reünie. Deze zal voor alle huidige en oud-leden plaatsvinden op 12 september 2020 op het Erica Fort in Naarden. Kom jij ook herinneringen delen met je vrienden van vroeger, de onmiskenbare geur van het fort opsnuiven en je scouting-kennis testen?

• 14:00 – 15:00 Inloop, kennismaken en groepjes vormen
  • 15:00 – 16:30 Postenspel rondom het fort
  • 16:30 – 18:00 Borrel
  • 18:00 – 20:00 BBQ
  • 20:00 – 24:00 Napraten bij het kampvuur

Om 14:00 start de inloop op het Erica Fort. Je kan je dan bij de inschrijfbalie melden, je krijgt een badge en we controleren de inschrijving en betaling. Daarna kan je onder het genot van een drankje op zoek naar vrienden van vroeger. Het is handig om deze tijd ook te gebruiken om alvast op zoek te gaan naar mensen voor je groepje.

Het postenspel ’s middags voltrekt zich in en om het Erica Fort. Je zal je oude Scouting-vaardigheden even uit het vet moeten halen want die zal je hard nodig hebben. Kan je je nog herinneren hoe die knopen ook alweer gingen? Krijg je een kampvuurtje nog snel aan? Weet je ook hoe moderne Scoutingtechnieken werken? Je strijdt voor eeuwige roem en een ludieke prijs maar het is natuurlijk voornamelijk de bedoeling dat jullie plezier hebben. Wees gerust, het zal niet vies of erg fysiek zijn.

Na het postenspel kunnen we bijkomen aan de bar en zijn er in het middenlokaal oude foto’s en misschien zelfs wel filmpjes te bewonderen. Ook aan hapjes zal het ons niet ontbreken.

De traditionele barbecue wordt dit jaar opgeleukt met live muziek en ook culinair gezien zullen we extra ons best voor jullie doen. Mocht je dieetwensen hebben zoals allergieën, vegetariërschap etc. dan kun je dat in het inschrijfformulier melden.

We sluiten de avond met een hapje en een drankje af rond het kampvuur. Men is zo lang welkom als men wil.

Inschrijving

Je kan je inschrijven via het online inschrijvingsformulier. Je krijgt hiervan een bevestiging per email. Je kan je nog tot op de dag zelf opgeven maar we stellen het op prijs als je dat minimaal 4 weken van tevoren doet. Dit in verband met alle logistiek rondom de reünie.

Alle inschrijvingen worden met naam, lidmaatschapsdata, speltak en aanwezigheid getoond op de website. Je kan hier dus alvast spieken wie er allemaal komen. Mocht je het niet fijn vinden om op de website vermeld te worden, stuur dan even een berichtje naar om je in te schrijven.

Kosten en betalen

De deelname aan het middagprogramma is gratis. De deelname aan de barbecue kost € 15,00. We sturen u enkele weken van te voren een betaallink. Je inschrijving is alleen gegarandeerd als er minimaal 7 dagen van tevoren is betaald. Drankjes zijn voor eigen rekening maar zeer schappelijk geprijsd. Je kunt deze zowel contant als per pin betalen.

Locatie en parkeren

De locatie van de reünie is op het Ericafort aan het einde van de Verlengde Fortlaan in Naarden. Er is tegenover het fort beperkte parkeergelegenheid maar je mag vanaf de Cort van der Lindenlaan gezien op de Verlengde Fortlaan parkeren aan de rechter kant van de straat. We zullen bordjes plaatsen voor de duidelijkheid.

Voorpret

Als je voor de reünie alvast contact wilt leggen met vrienden van vroeger, oude foto’s wilt uploaden of bekijken dan kan dat op Facebook. We hebben een besloten groep opgericht op facebook. Je kunt je hier aanmelden voor deze groep.

Schrijf je snel in