• slide-7
  • slide-6
  • slide-1
  • slide-8
  • slide-4
  • slide-2
  • slide-3
  • slide-10
  • slide-9
  • slide-5

Cakejes, Bas Bos en Moestuintjes

Bevers - 21 maart 2015 -

Afgelopen opkomst gingen de Bevers de cakejes versieren en lekker opsmikkelen die ze de opkomst daarvoor voor de verjaardag van Professor Plof hadden gemaakt.(Helaas kon Prof. Plof er zelf niet bij zijn dit keer.)

Maar gelukkig kwam een ander figuur weer een keertje langs; Bas Bos! Na heeel lang niet geweest te zijn kwam hij afgelopen opkomst weer langs na in Zuid-Afrika geweest te zijnv(Of was het Ierland?)

Voorjaarsopkomst2015

Bas Bos kwam ook niet alleen, hij nam een heleboel moestuintjes mee! Snel gingen de Bevers daarmee aan de slag en nu zijn er 2 hele moestuinen klaar. Maar wie gaat er nu op letten als er geen Scouting is? Eentje heeft Bas Bos belooft om op te letten, en de andere gaat elke week bij een andere Bever logeren, hoe lang zou het duren voor we kunnen oogsten?

foto button

Paniek in Hotsjietonia!

Bevers - 05 maart 2015 -

Afgelopen zaterdag was er een probleem bij de Bevers: Professor Plof was bijna jarig maar Rozemarijn, zijn vrouw, had cakerecepten per ongeluk verscheurd en weggegooid!

Natuurlijk wilden alle Bevers helpen om de vuilnismannen te zoeken die misschien wel wat snippers hadden gevonden. Gelukkig hadden de vuilnismannen inderdaad snippers gevonden en konden de Bevers en Professor Plof snel aan de slag met het maken van de cakejes!

paniekhots

Er moesten alleen nog wel wat ingrediënten gekocht worden, maar helaas niemand had geld mee… Gelukkig kon er met de markthandelaar een deal gemaakt worden, in ruil voor tien cakejes mochten de Bevers al zijn waar gebruiken om te bakken.

Helaas kostte het bakken van de cakejes iets te lang en zullen ze volgende opkomst lekker opgesmikkeld worden!

foto-button

Eén rood Beverbos!

Bevers - 17 oktober 2014 -

Afgelopen opkomst gingen de Bevers de herfst alweer inluiden! Dit deden ze met allerlei spelletjes en een heuse herfstbingo!

16289200648 63bc089535 z

Met deze bingo gingen ze alle dingen in het bos zien te vinden die met de herfst te maken hadden, zoals gevallen blaadjes, mos en natuurlijk paddenstoelen!

Ook gingen ze even lekker knutselen, waarbij er spinnenwebben werden gemaakt van wol, satéprikkers en kastagnes, want spinnen zijn natuurlijk ook typisch herfst! Brrr!

Beverweekend 2014 Waterproof!

Bevers - 29 juni 2014 -

Afgelopen weekend was alweer het einde van het seizoen van de Bevers… Jammer… Gelukkig hebben we het wel met grote plons afgesloten, het was namelijk weer tijd voor het Beverweekend!

 Dit keer gingen de Bevers testen of ze wel echt “waterproof” zijn!

14563454994 507480e6b6 o

Dit begon met het versieren van de oorkonde, die vol stond met opdrachten die de Bevers moesten volbrengen zoals: een waterbaan maken, of een keer zeilen op een echte zeilboot!

Na het versieringen gingen we even lekker spelletjes doen. Daarna was het alweer tijd voor de lunch, of zoals we dat bij de Bevers doen: De Bruine Boterhammen Competitie, waarin de Bevers kunnen laten zien hoeveel boterhammen ze wel niet op kunnen!

's Middags gingen we gezellig zwemmen in de Zandzee! De hele middag hebben de Bevers lekker kunnen ravotten in het water, maar helaas aan alles komt een eind en moesten we toch weer terug. 's Avonds was het tijd voor weer een test van de oorkonde: heet water drinken. Dit moesten de Bevers demonstreren door hete soep op te drinken, iedereen was geslaagd! Hierna gingen de Bevers (na lekker lang keten) slapen want ze moesten de volgende dag alweer vroeg op.

Want op zondag gingen ze namelijk met de lelievletten gezellig een stukje zeilen! We waren gezegend met lekker weer, ondanks de voorspellingen. Eenmaal op het water mochten de Bevers een beetje helpen met zeilen en gingen we op weg naar Markus Pos, een eiland in het midden van de Loosdrechtse Plassen. Daar konden de Bevers weer lekker met water spelen, en helaas was het toen alweer tijd om terug te gaan want de ouders stonden al te wachten in de haven om te Bevers mee naar huis te nemen.

Al met al een (letterlijk) geslaagd Beverweekend, want iedereen kon met een volledig afgestreepte oorkonde naar huis! Tot bij de barbecue, Bevers, en fijne vakantie!​

foto-button

Tatuutatuu! Daar komen de brandweerbevers!

Bevers - 08 februari 2014 -

Zaterdag 7 februari verzamelden de bevers zoals gewoonlijk om half elf. Maar ditmaal waren we niet op het troephuis, nee, we waren op bezoek bij de Brandweer in Hilversum!

Terwijl alle bevers binnenkwamen, mochten ook de ouders, broertjes en zusjes even rondlopen. Daarna zijn we begonnen in het leslokaal, waar we door oud-brandweerman Karel alles leerden over de branddriehoek (zuurstof, temperatuur en brandstof) en het bellen van 112. De bevers letten heel goed op en wisten veel verhalen te vertellen.

Brandweeropkomst

Daarna gingen we door naar de auto’s. Karel vertelde bij elke auto een mooi verhaal en liet zien wat ze allemaal bij zich hebben. De bevers mochten zelfs in de auto’s gaan zitten en kregen een heus brandweerpak aan. Toen we aan het verzamelen waren om weer weg te gaan, kwam de hoogwerkwagen met zwaailichten aan binnenrijden. Dát was een prachtige afsluiter.

Mannen van de brandweer, en speciaal brandweerman Karel: bedankt voor deze mooie ochtend!

foto-button

Een grote hondenboel bij de Bevers

Bevers - 05 oktober 2013 -

Twee weken geleden was het een dolle boel bij de Bevers! Naast zeventien Bevers waren er maar liefst zeven honden aanwezig. Ze hebben op een speelse manier leren omgaan met honden. Door uitleg en oefeningetjes leerden de Bevers om veilig met honden om te gaan, zodat ze niet bang hoeven te zijn als er tijdens een opkomst een vrolijke hond op hen af komt stormen.

hondenopkomst

Na een beetje uitleg in het troepenhuis gingen de Bevers naar de hei. Daar stonden zeven honden klaar: van kleine boomertjes tot labradors en herders, en zelfs een 60 kg zware Mastino! Een voor een mochten de kinderen de honden benaderen en aaien. Daarna was het natuurlijk tijd voor spelletjes: apporteren, aaien en boomklimmen. Een dolle boel, waarbij veel kinderen en veel honden zonder angst en problemen door elkaar heen liepen. Woef, geslaagde opkomst!foto-button

Jungle-beverweekend groot succes!

Bevers - 25 december 2012 -

Het jungle-beverweekend was wederom een succes. Het oermens Doega is langs geweest, we hebben een bruine boterhammen race gehouden en we zijn naar museum Nieuwland geweest. Kortom geslaagd!

563729 418590511545123 132500514 n

1359940361 Mail  Postadres

Scouting Erica
Krekelmeent 80
1218 ED Hilversum

E-mail

KvK-nummer 65615875

1359937402 map magnify  Erica-Fort
Verlengde Fortlaan 116
1412 EA Naarden
Coördinaten  N 52° 17.099
       E 005° 08.617

Routebeschrijving  Routebeschrijving
1359937402 map magnify  Troephuis
Nwe 's-Gravelandseweg 68
1406 NH Bussum
Coördinaten  N 52° 15.916
       E 005° 09.012

Routebeschrijving  Routebeschrijving
1360287179 galeon  Haven
Jachthaven Het Anker
Oud - Loosdrechtsedijk 117
1231 LS Loosdrecht
Coördinaten  N 52° 12.426
       E 005° 05.719

Routebeschrijving  Routebeschrijving