• slide-8
  • slide-5
  • slide-7
  • slide-9
  • slide-10
  • slide-6
  • slide-1
  • slide-3
  • slide-2
  • slide-4

Welpen vieren een geweldig Weekendkamp

Welpen - 20 maart 2015 -

In mei is het tijd voor de Welpen om op kamp te gaan. Een ander clubhuis, op een vreemde plek slapen en dagen zonder papa en mama. Ondanks alle gezelligheid is het dus ook wel erg spannend. Daar heeft de Welpenleiding dit jaar iets op bedacht. In februari organiseerde zij een Weekendkamp in het thema "Jungle"!

Het kamp was een stuk korter dan het grote kamp en vond plaats in ons eigen Troephuis. Zo konden de welpen wennen aan een ander bed, corvee en alle andere dingen die bij een scoutingkamp horen.

Op Valentijnsdag begon de horde met een normale opkomst, hoewel er wel andere nesten waren dan normaal. Speciale kampnesten, die echte junglenamen droegen. Zo waren er de Lianen, de Tijgah’s en niet te vergeten de Bosjesmannen. Tijdens de opkomst speelden de nesten een potje ganzenbord tegen elkaar. Uiteraard deden ze dit wel in scoutingstijl. Door het bos hingen briefjes aan de bomen, de vakjes van het ganzenbord. Hierop stonden de gekste opdrachten. Een favoriet was "klim op Thuu". Na een lekkere beker limo en een snoepje was de opkomst alweer afgelopen. Het begon nu wel echt op kamp te lijken. Omdat de welpen bezig zijn met het insigne Kunstenaar kon iets creatiefs niet ontbreken. Creatief als geen ander leerde Oe de Welpen en de andere leiding hoe ze hun shirt zouden bewerken met de tie dye techniek. De Welpen wisten de mooiste kleuren en patronen op hun shirts te toveren. En wat is er nou leuker dan je eigen kampaandenken maken.

Na een heerlijke maaltijd deed zich een groot probleem voor! Een boze sjamaan had zeven medaillons in de jungle gehangen en het hiermee vergiftigd. De nesten gingen het bos in om deze medaillons te vinden, wat nog niet zo makkelijk was in het donker. Bovendien was het stiekem ook wel een beetje spannend. Toen alle medaillons gevonden waren en de jungle was gered kwamen de Welpen terug bij een lekker kampvuur. De kinderen die nog graag een spel wilden doen konden zich ondertussen binnen wagen aan levend memory. De Welpen waren nog veel te druk om te slapen, dus voor het slapen gaan hebben ze nog een potje iemand is hem, niemand is hem gedaan in het donker. Na een verhaal uit het enige echte Jungle Book was het tijd om te slapen.

De volgende ochtend waren alle vroege vogels al vroeg in de veren om eens flink te ochtendgymnastieken op het vrolijke ochtendgymnastieklied van Carlo en Irene. In het ochtenddouw stonden de Welpen en hun leiding flink te dansen, swingen en stretchen. Na al deze inspanningen stond er binnen een lekker ontbijt te wachten. De kinderen moesten goed eten, want na het ontbijt vertrokken ze naar de hei voor een groot smokkelspel. Er waren twee posten. De smokkelaars waren druk bezig met het handelen van legale en illegale auto’s. Aan de douane was de taak de smokkelaars te stoppen en alle illegale goederen in te nemen. Na een ochtend lekker in de zon gespeeld te hebben was er grote trek. Gelukkig was Shere Khan achter gebleven om een enorme berg wentelteefjes te bakken. Het ene wentelteefje na de ander ging naar binnen, maar toen de Welpen toch eindelijk helemaal vol zaten hadden ze weer genoeg energie opgedaan om verder te gaan met de laatste loodjes van het kamp. Ondertussen was het plafond van het Troephuis gedecoreerd met alle tie dye T-shirts.

Als echte Welp is het van belang dat je routetechnieken leert beheersen. Daarom oefende ze hiermee, op weg naar een geheime locatie. Sommige Welpen bleken al erg goed te zijn met routetechnieken en die legde het op hun beurt weer uit aan de andere welpen. Eenmaal aangekomen bij de locatie bleek dit de Zandzee te zijn. Na twee uur lang spelen, spetteren, van de glijbaan, balanceren en van de hoge duikplank waren de Welpen en de leiding gesloopt. Robin was jarig geweest en trakteerde alle andere Welpen op chips. Zo werd het Weekendkamp feestelijk afgesloten!

Brandweerkazerne overgenomen door Welpen

Welpen - 29 juni 2014 -

Veiligheid gaat boven alles. En met dat motto sloten de Welpen hun scoutingseizoen af bij de Bussumse brandweerkazerne! Samen met de stoere brandweermannen Roelof en Marcel hebben de Welpen een super middag gehad

14400579059 6cddec7944 z

Eenmaal aangekomen bij de brandweerkazerne gingen we, na een korte uitleg, naar de kelder waar het heel vreemd rook. Dat komt omdat daar de brandweerslangen werden schoongemaakt! Dat gebeurde in een gootsteen van wel 20 meter lang. Ook was er nog een kijkje in de sportzaal, want de brandweermannen moeten natuurlijk heel sterk zijn om met hun zware pak branden te blussen, mensen of bomen te verslepen of auto’s te knippen!

Terwijl de Welpen buiten instructie kregen over het zuurstofmasker en de zuurstofflessen reed brandweerman Roelof de ladderwagen naar buiten. Die ladder kon wel 30 meter recht omhoog! Vervolgens mochten de Welpen ook even naar binnen klimmen en de wagen van binnen bekijken.

Ondertussen kwam brandweerman Quint er bij en hij legde ons uit hoe de waterspuit gebruikt wordt. Als dan alle brandweerwelpen de spuit over hebben gehaald mocht ook de leiding, waarbij de spuit een standje harder mocht, waarbij Oe bijna omviel met het omhalen van de hendel: wát een waterkracht!

Als laatst werd het water nog bijgevuld en werden de brandweerslangen allemaal goed opgerold. Als dank voor de hulp van de drie stoere brandweermannen gaven de Welpen een groot applaus en Akela had voor de mannen een lekkere cake gebakken.

Eenmaal aangekomen op de hei werd er onder genot van een ijsje een gezellig einde gemaakt aan de laatste Welpenopkomst van dit seizoen. Met sapjes en zelfgemaakte hapjes werd er gezellig nagekletst met leiding, Welpen, ouders en een aantal bestuursleden.

Tot na de zomervakantie iedereen!!

foto-button

Vlotvaren op de gracht

Welpen - 15 september 2013 -

Met de eerder opgedane pionierkennis hebben de welpen zelf twee vlotten gebouwd om te varen in de gracht bij het Erica-Fort. Met zelfgemaakte peddels gingen ze hun evenwicht testen op het water.

vlotten

In het voorjaar van 2013 hebben de welpen leren pionieren met winegums en saté-prikkers, maar hebben ook met behulp van de Wilde Vaart een brug gebouwd van echte pionierpalen. Om deze kennis weer even naar boven te halen mochten ze afgelopen zaterdag vlotten bouwen en deze ook daadwerkelijk uittesten in de gracht bij het Erica-Fort. De welpen hadden de instructies van de leiding goed opgevolgd, want bijna alle welpen hadden voor de zekerheid droge kleding mee en zelfs sommige stonden klaar in hun zwembroek.

Na een potje Britse Bulldog op het achterterrein begon Koning Louwie met de uitleg van de bouwtekening. De groep werd in tweeën gesplitst en met de hulp van Oe, Thuu en Jeroen konden ze gaan bouwen en knopen. Vijf welpen gingen Akela en Baloe helpen om peddels te maken, dit betekende veel zagen en timmeren maar dan was er ook iets om trost op te zijn.

Toen de vlotten af waren, konden deze te water. Onder begeleiding van Oe werd het eerste vlot te waren gelaten en mochten er drie welpen op klimmen om zich daarna met de peddels naar de overkant te werken zonder in het water te vallen. Toen daarna ook het tweede vlot klaar was, kon die ook te water en daar pasten ook drie welpen op. Om iedereen te laten vlotvaren moest er wel afgewisseld worden, waarna een paar welpen zo gek waren om te gaan zwemmen in de gracht.

Nadat de laatste welpen gevaren hadden, konden de vlotten weer op het land getrokken worden. Op naar een volgende keer vlotten bouwen!!

foto-button

Kapitein Blauwbaard terug naar eigen tijd

Welpen - 03 mei 2013 -

Er is bij ons een brief binnen gekomen van een welp die vorig jaar is meegeweest op kamp. Lees hieronder hoe hij het heeft beleefd!

P1090007

Beste meneer of mevrouw die dit aan het lezen is,
Vorig jaar zat ik nog niet bij de welpen dus dit was mijn eerste keer op kamp!
Het begon allemaal al anderhalve week voor het kamp. Ik zat gewoon lekker met mama op de bank toen de bel ging.

Mama ging kijken en vervolgens riep zij mij. Ze riep ”X!! moet je nou kijken wat hier ligt!!” Er lag een glazen fles voor de deur met een brief erin en er hing een verbrand  kaartje aan met welp erop geschreven. Dat moest haast wel voor mij zijn. Terwijl mama naar de keuken liep om limonade te maken, probeerde ik de brief uit de fles te krijgen, maar dat lukte niet. Toen mama terug kwam met de limonade vertelde ik dat het niet lukte. Mama zei dat we maar in de schuur de fles stuk moesten slaan. Dus ik rende naar de schuur, sloeg de fles kapot op de werkbank, pakte de brief en rende terug naar de kamer want ik had wel dorst gekregen. Ik bekeek de brief, maar het waren hele moeilijke letters, dus liet ik mama lezen.Ik gaf de brief aan mama en begon limonade te drinken


Mama, die naast mij zat, begon te lezen:


Ahoy vinder van deze fles,

 

Mijn naam is Kapitein Blauwbaard en ik heb in het jaar 1619 een grove fout begaan….

Wow! Ik had gewoon een brief via flessenpost gekregen van een echte piratenkapitein.
Hij zei dat hij mijn hulp nodig had en dat ik op tijd ergens in Soest moest zijn op het moment dat het kamp zou beginnen.
Owja en dit stond onderaan de brief:

Was getekend,
Kapitein Blauwbaard


Dus wij gingen daarheen, op woensdag en ik moest wel een half uur in de auto zitten.
Toen we aankwamen waren al mijn vriendjes er al en de leiding zei dat ik mijn bed moet klaarleggen en dat we daarna gingen openen.
Toen we hadden geopend gingen we spelletjes doen dat was heel leuk en aan het eind van de dag hadden we kampvuur en Bagheera ging een verhaal voorlezen; Hij zei dat hij die van de Kapitein had gekregen.
Het verhaal ging over een piratenkapitein die spullen had veroverd in Indonesië. Hij was daarmee naar Amsterdam gevaren en toen in een storm terecht gekomen. Daardoor was hij door een tijdpoort gegaan en zo in onze tijd terecht gekomen. Ik dacht dat dat niet kon, maar hoe komen die fles en die brief dan hier???
Hij vertelde verder in de brief dat wij goed ons best moesten doen tijdens kamp om echte piraten te worden. Dan konden wij hem helpen om terug te keren naar zijn eigen tijd.

De volgende dag gingen wij knutselen aan een piratenschip, knopen en piratentaal maken… dat was zooooo leeeuk!!

Toen gingen wij ’s avonds slapen, maar na een uur kwamen Bagheera en Thuu de slaapzaal in. Iedereen moest wakker worden. Zij hadden gouden munten gevonden en wij moesten in het donker helpen zoeken. Het wakker worden was niet leuk, maar het zoeken was wel heel spannend. Ik had het alleen wel een beetje koud. Bagheera had van te voren wel gezegd dat we een warme trui aan moesten maar ik had niet geluisterd want ik had het niet koud in de slaapzaal.

De volgende ochtend werden wij pas om 08:00 uur wakker terwijl ik normaal om 06:00 uur al wakker ben.
Maar er was iets geks want alle leiding zij goedenavond en welterusten en volgens mij was het toch echt ochtend!
Na de ochtendgymnastiek gingen wij aan tafel zitten. Bagheera vroeg wie er een pannenkoek wilde en iedereen stak zijn vinger op. Toen vroeg Bagheera aan David of hij een groene een blauwe of een rode pannenkoek wilde. Volgens mij dacht David dat Bagheera een grapje maakt en hij zij een rode. Bagheera liep weg en kwam terug met een echte rode pannekoek!!! zoiets had ik nooit gezien!!! En later zag ik dat de leiding ook blauwe en groene pannenekoeken had gemaakt.
Wow! Het werd alleen maar gekker.
Tijdens de dag werd steeds duidelijker dat de leiding vandaag alles andersom wilde doen (andersomdag).

Smiddags gingen wij een ruilspel doen: we zijn begonnen met drie sponsen en geëindigd met een heleboel spullen waaronder een fiets, een tuinslang en 1000 servetjes…
’s Avonds gingen wij tosti’s eten en kwamen er twee meneren van de Arrowe kijken. Daarna hebben wij nog levend stratego gedaan.

Op zaterdag gingen we schatkaart maken en verder aan de boot knutselen.
’s Middags was er kampdoop. We moesten in onze zwembroek en met een blinddoek op allemaal dingen doen en een vies hapje eten… baah!
’s Avonds hadden we bonte avond… er werden heel veel leuke grapjes verteld!

Zondag moesten we opruimen en gingen wij nog een potje buskruiten.
Bedankt leiding! Ik vond het heel erg leuk!
Mag ik volgend jaar weer mee??


Groetjes welp X

1359940361 Mail  Postadres

Scouting Erica
Krekelmeent 80
1218 ED Hilversum

E-mail

KvK-nummer 65615875

1359937402 map magnify  Erica-Fort
Verlengde Fortlaan 116
1412 EA Naarden
Coördinaten  N 52° 17.099
       E 005° 08.617

Routebeschrijving  Routebeschrijving
1359937402 map magnify  Troephuis
Nwe 's-Gravelandseweg 68
1406 NH Bussum
Coördinaten  N 52° 15.916
       E 005° 09.012

Routebeschrijving  Routebeschrijving
1360287179 galeon  Haven
Jachthaven Het Anker
Oud - Loosdrechtsedijk 117
1231 LS Loosdrecht
Coördinaten  N 52° 12.426
       E 005° 05.719

Routebeschrijving  Routebeschrijving