Winst bij zeilwedstrijden Admiraliteitsdag

Zeeverkenners - 17 juni 2015 -

Afgelopen weekend hebben de zeeverkenners van de Ericagroep meegedaan aan de zeilwedstrijden van de Admiraliteitsdag van Admiraliteit 10, Vechtplassen. De vloot, bestaande uit totaal tien lelievletten, was verdeeld in twee klassen en streden tegen elkaar voor een zo hoog mogelijke plek in het klassement!

Om elf uur ’s ochtends verzamelden de scouts van Scouting Erica, Arrowe, Niftarlake en Abcoude op het Loosdrechtse eiland Geitenkaai waar de dag werd geopend en de uitleg werd gegeven.

18278457594 ecfdf4d90f z

Om twaalf uur precies klonk het startsein en begon de eerste wedstrijd op de Loosdrechtse Plassen. Met een stevige wind (zo’n 4 à 5 Beaufort) werd het een spannende competitie. De boten van Scouting Erica met zeilnummer 650 en 685 belandden op de derde en vierde plek, waar de eerste en tweede plek werden ingenomen door Scouting Niftarlake uit Breukelen.

Na een gezellige lunch werd de botenkeuring gehouden en werd er gekeken op netheid van het casco, het schiemanswerk en overig nautisch materiaal. Rond een uur of drie werd er een tweede wedstrijd gehouden, een rondje om Markus Pos, waar helaas geen Ericanezen op het podium eindigden.

Met een vijfde en zevende plek in het algemeen klassement werd de dag vrolijk afgesloten en werd er voldaan koers gezet naar de haven.

Eerste zeilopkomst Zeeverkenners seizoen 2014 een feit

Zeeverkenners - 23 februari 2014 -

Met een temperatuur van een graadje of zeven en een windkracht vier Beaufort zijn de Zeeverkenners afgelopen zaterdag zo'n twee uur op het water geweest. Nadat de gezamenlijke opkomst met de Zeeverkenners van scouting Klaas Toxopeus (KT) uit Kortenhoef in december een groot succes was, was op 22 februari de return.

zeilen

De jeugdleden en leiding van de Erica en KT werden door elkaar verdeeld over vier lelievletten. De wind stond vanaf de plas pal de doorvaart vanuit de haven in wat het wrikken/roeien een flinke klus maakte. Nadat dit was gelukt werd het ruime sop gekozen en kon er een aantal rondjes worden gezeild op de kleine Wijhe. Daarna zette iedereen weer koers richting haven en nadat de boten leeg waren gehaald en schoon waren gemaakt wachtte tot slot een welverdiend broodje worst en een kopje warme thee. Het was een gezellige opkomst.

Volgende keer bij de Erica??

Zeeverkenners bouwen touwbrug

Zeeverkenners - 25 januari 2014 -

Afgelopen zaterdag hebben de Zeeverkenners samen met de leiding een touwbrug gepionierd op het achterterrein van Het Fort. De Zeeverkenners wilden al langer een 'groot object' bouwen om wat meer ervaring krijgen met pionieren.

En wat is er leuker dan het bouwen van je eigen klimtoestel?

touwbrug actie

Dropping, solderen en Scotland Yard-spel tijdens de JOTA

Zeeverkenners - 19 oktober 2013 -

Twee weken geleden was de Jamboree On The Air. Voor de Zeeverkenners: been there, done that! Een weekend met veel spellen, een dropping en radio zenden via een antenne in een toren op het Erica-Fort!

JOTA 2013

Op vrijdag begonnen de Zeeverkenners met het opzetten van een tent voor de nacht, waarna ze konden aanschuiven voor een lekkere (en ook nog eens gezonde) bord pasta. Nadat de corvee klaar was werd er gebuskruit tot tien uur, want het JOTA-weekend werd officieel geopend via de radio en was in het middenlokaal te volgen via de zendinstallatie van onze bevriende zendamateur.

Om half elf gingen de blinddoeken om en konden de jongens in de auto stappen om op pad te gaan. Onderweg werd er een noodzakelijke stop gemaakt om een telefoon op te halen voor geval van nood. De rit werd vervolgd maar op het parkeerterrein van station Bussum Zuid vergiste de tweede auto zich en begon achter de verkeerde auto aan te rijden. Hierdoor moesten de jongens die in de eerste auto zaten, in de buurt van de dropplek geblinddoekt wachten op de rest.
De jongens liepen met handen op de schouder van hun voorganger een bospad in. Op een kruising mocht de blinddoek af en kon het lopen en speuren beginnen. Binnen de kortste keren wisten ze waar ze waren, hadden ze de weg gevonden en konden zij op pad in juiste richting. Op het Erica-Fort aangekomen was het helaas al weer bedtijd.

De volgende ochtend om 8:00 werd iedereen wakker. Na een stevig ontbijt konden de dagactiviteiten beginnen. Een gevulde maag was namelijk wel nodig voor de leuke activiteiten die ze daarna zouden gaan doen. Op het programma stonden namelijk drie dingen: solderen, geblinddoekt knopen en zenden. De jongens waren hiermee twee uur druk in de weer!
Na de lunch gingen we met zijn allen naar de wijk Zuid-West III om een spannend spel te spelen: Scotland Yard. Het doel? Aan de hand van Foto’s en berichtjes met straat en huisnummer moesten de jongens twee mensen van de leiding vinden. De groep van Felix won uiteindelijk met 4-2.
Terug op het Erica-Fort was er een handelsspel met de Welpen. Door handel te drijven moest iedereen proberen zoveel mogelijk geld verdienen. Het was een heel leuk, gezellig en druk spel: geheel in lijn met de rest van het weekend.