• slide-3
 • slide-7
 • slide-8
 • slide-5
 • slide-2
 • slide-9
 • slide-10
 • slide-4
 • slide-1
 • slide-6

De aap uithangen

Stam - 29 juni 2015 -

Zondagmiddag 21 juni heeft de Victory Stam de aap uitgehangen in het High Rope Parcours! Tien Stamleden hebben in het klimbos van Lage Vuursche in bomen geklommen en obstakels op staalkabels overwonnen.

Na de verplichte en duidelijke instructies ging de klimgordel aan, iets wat voor hilarische situaties zorgde. Daarna de oefenbaan af; met twee karabijnhaken gezekerd moesten ze per traptrede deze twee karabijnen ontkoppelen/doorschuiven, om daarna de zipline af te gaan. Nadat iedereen dit goed had afgerond, kon de groep starten met het eerste parcours voor volwassenen: de groene route.

highrope

Met totaal vijf routes voor volwassenen (groen, blauw, bruin, rood en zwart) tussen de 4 en 25 meter hoogte vloog de middag voorbij. De enkele regendruppels konden de pret niet drukken en als apen klommen ze over staalkabels, houten schommels, touwbruggen, netten, ziplines en zelfs door houten tonnen. Zelfs de gele kinderroute werd nog gedaan, nog best een uitdaging met alles op kinderhoogte!

Aan het einde van de middag ging de groep terug naar het Erica-Fort en na een laatste drankje gingen alle Stamleden weer moe huiswaarts.

foto button

I love Great Britain

Stam - 10 mei 2015 -

Zaterdagavond 18 april heeft de stam de tegenhanger van het bekende TV-spel ‘Ik hou van Holland’ gespeeld: I Love Great Britain. Vier teams (Engeland, Whales, Schotland en Noord-Ierland) namen het deze avond tegen elkaar op om te bepalen welke regio de meeste kennis had over dit Verenigd Koninkrijk.

ilovegreatbritain

Door het beantwoorden van vragen en goed uitvoeren van opdrachten konden zij koloniën verdienen. Er waren algemene kennis vragen, muziekvragen en vragen over de volksliederen. Verder was er natuurlijk een Whiskyproeverij, bak je eigen High Tea hapje en een potje Highlands paalwerpen.

Uiteindelijk bleek niet het team met de meeste koloniën met de overwinning naar huis te gaan, maar het team met de meeste koloniën welke op dit moment nog onder het Verenigd Koninkrijk vallen. Deze eer is gegaan naar Engeland, welke naast de eeuwige roem ook de Britse vlag in ontvangst mochten nemen.

foto button

Lachen naar het vogeltje!

Stam - 23 maart 2015 -

​​Een vage sollicitant, een liefdesaffaire met een hond, schilderijen en een koningin die wordt lastiggevallen door een irritante autoverkoper... slechts enkele van de vele opdrachten die de Victory Stam op zondag 15 maart heeft uitgevoerd tijdens de foto opkomst.

foto opkomst

Met rondes 'abstract', 'concreet', 'stripverhaal' en 'stopmotion' konden punten worden verdiend. Hoe creatiever uitgewerkt, hoe meer punten. Tussendoor waren er hapjes en drankjes.

Zodra de foto's waren ingeleverd, maakte de organisatie een powerpointpresentatie van de resultaten. Hierna konden de deelnemers nog per opdracht een publieksfavoriet aanwijzen, die een extra punt kreeg. Ook het hele team op de foto (dus ook de fotograaf!) leverde extra punten op.

Na een geslaagde prijsuitreiking (de winnaars gingen er met een wegwerpcamera vandoor, jawel ze bestaan nog! We zijn benieuwd naar de foto's) werd er nog even nageborreld op een leuke Stamopkomst.

foto button

Stamleden herleven jeugd in de gymzaal

Stam - 05 maart 2015 -

Afgelopen zondag gingen de leden van de Victory Stam zoals vroeger apenkooien! Dit ging natuurlijk niet zomaar dus moest de Stam opgesplitst in teams aan de hand van cryptische hints op zoek naar de echte locatie.

Onderweg waren er nog wat andere opdrachten zoals Annemaria Koekoek en was er koffie, warm water zonder theezakjes en wat lekkers te snoepen.

apekooien

Eenmaal aangekomen bij de gymzaal in Hilversum ging iedereen snel omkleden en konden we beginnen, eerst even warm worden met politie/boeven en daarna de nieuwe (veiligere) versie van apenkooien; James Bonden. Daarbij waren er drie teams: één om het goud aan de overkant te krijgen, de ander om de boeven af te gooien en de laatste hielp de James Bonds met de ballen brengen.

Omdat de Stamleden wel tegen een stootje kunnen werd er ook nog écht gespeeld: het originele onveilige apenkooispel! Na wat opbouwen konden we beginnen en aan het eind was iedereen bekaf. Toch weerhield het er sommigen niet van nog een potje te voetballen.

Na snel gedoucht te hebben en weer omgekleed is de Stam nog wat gaan drinken op het Erica-Fort, waarna iedereen snel naar huis ging om uit te rusten van een zéér intensieve Stamopkomst!

foto-button

Erica PubQuiz: van Frisbee via Paalbal tot U2

Stam - 27 november 2014 -

Half november stond er voor de Stam een Pubquiz op het programma. Bijna alle Stamleden waren present en met wat Ierse muziek en een ‘Pint of Guinness’ werd het al snel een gezellige bedoening.

pubquiz1

De strijd werd aangegaan door zeven teams:

 • Power Puff Girls
 • GroemVroemFissaaa
 • Erwin’s Angels
 • Team Discovery
 • Team Toverknoop
 • The Gold Crown
 • De Laatkomers

In diverse rondes werden de deelnemers onder andere getest op hun kennis over muziek, sport, topografie, drank, TV-programma’s, eten, het laatste nieuws, wetenschap en film. Ook moesten er logo’s geraden worden (van welk merk is dit logo?) en jeugdfoto’s (van welk bekend persoon is deze jeugdfoto?).

startscherm

Na een spannende strijd en 138 vragen kwam uiteindelijk GroemVroemFissaaa als winnaar uit de bus, gevolgd door Team Toverknoop en op een gedeelde derde plaats The Gold Crown en Erwin’s Angels. Inmiddels was het half twee ’s nachts en kon de afterparty beginnen…..

Een actief Stamweekend in Overasselt

Stam - 11 juni 2014 -

In het Pinksterweekend is de Victory Stam met negen man sterk op Stamweekend geweest. Ze hebben drie dagen op het scoutingterrein St. Walrick in Overasselt gebivakkeerd.

stamweekend overasselt

Onderweg naar het kampterrein hebben ze eerst een aantal activiteiten gedaan. De eerste was kratje stapelen. Na een wat wankele eerste ronde kwamen de meeste meer dan tien frisdrankkratjes hoog. Hierna was het tijd voor een potje WC borstel gooien. Ieder gewapend met een WC borstel moest een parcours van dertien WC potten afgelegd worden, een soort midgetgolf met een twist.

Na 's avonds een barbecue op het kampterrein stond de volgende dag in het teken van mountainbiken. Een route van 24 kilometer door de heuvels en de Mookerheide. Met slechts één valpartij was het ondanks de hitte een mooie tocht.

De laatste dag was het zo warm, dat het programma in Nijmegen centrum werd ingeruild voor een frisse duik in het Henschotermeer om hierna huiswaarts te keren.

foto-button

De Stam gaat blokarten

Stam - 17 april 2014 -

Met acht man sterk vertrok de Victory Stam zondag 13 april naar het strand van Wijk aan Zee, om daar kennis te maken met het Blokarten, ofwel strandzeilen.

003

Zonnig weer en een goede wind maakte deze dag er geknipt voor. Na een korte instructie kon er gelijk worden begonnen. Ruim een uur lang reden de leden achtjes over het strand. Doordat het strandzeilen erg lijkt op echt zeilen waren degene met zeilervaring in het voordeel, maar ook de niet-zeilers hebben zich erg vermaakt.

Met hier en daar een (bijna) botsing, opspattend water en heel wat kilometers op windenergie was het een zeer geslaagde middag, afgesloten met een drankje in een nabijgelegen strandtent.

foto-button

Theeleuten met de stamopkomst

Stam - 10 maart 2014 -

Op zondag 2 maart heeft de Victory Stam een opkomst gehouden met het thema High Tea. En nee, dat hield niet in dat er alleen werd gezeten en een beetje thee werd gedronken. Tijdens de opkomst, verzorgd door een volledig vrouwelijke organisatie, werd de vindingrijkheid als scout van de stamleden volop getest.

12891902464 767bd0fa29 z

Bij binnenkomst kregen de stamleden een tasje met de benodigdheden om je eigen kop thee te zetten. Maar voor thee maken heb je natuurlijk ook water nodig, en wat doe je als scout als je geen kraanwater hebt? Je eigen water zuiveren natuurlijk! De stamleden kregen eerst als opdracht om met behulp van frisdrankflessen, grind, zand, en houtskool hun eigen waterfilter te maken. Al gauw werd de eerste hoeveelheid grachtwater gefiltreerd. Bij sommigen werd het water echter schoner dan bij anderen.

Binnen werden het eigen theekopje en thee-ei te versierd, en zelf etagères gemaakt. Met bamboestokken en borden werden de meest creatieve etagères in elkaar gepionierd.

Daarna werden de deelnemers op pad gestuurd. Door op elk kruispunt een aan thee gerelateerde vraag goed te beantwoorden werd er een route in de buurt van het Fort gelopen.

Bij terugkomst op het Fort werd het water verder schoongemaakt door het te mengen met norit en vervolgens met een koffiefilter er weer uit te filtreren. Ook kon er volgens Engelse traditie een potje croquet gespeeld worden. Er waren van te voren al cupcakes gebakken en de stamleden mochten deze versieren.

Uiteindelijk mocht een bakje thee uiteraard niet ontbreken. Aan een mooi opgedekte tafel, waarbij de zelfgemaakte etageres  vol stonden met de versierde cupcakes en andere lekkere hapjes, werden er allerlei soorten thee uitgeprobeerd. Een paar mensen durfden ook een kopje thee met het gezuiverde water te proberen.

Zo werd met een gezellige High Tea een hele leuke opkomst afgesloten.

foto-button

Zeeslag met brandende boten en golven met lichtgevende ballen

Stam - 02 oktober 2013 -

De leden van de Stam verzamelden afgelopen zaterdag net na zonsondergang op het Erica-Fort voor de tweede editie van het nachtfietsen.

nachtfietsen 2


Met opgepompte banden en goed werkende verlichting maakten zij zich op om een mooi stuk te fietsen en onderweg diverse posten aan te doen.

Zo was er het golven op het strand met lichtgevende ballen, zeeslag met brandende bootjes en figuurtekenen met GPS. Naast de gezelligheid tijdens het fietsen bevond één van de posten zich ook nog in een kroeg. Weer een andere post versterkte de inwendige mens door om twaalf uur 's nachts broodjes hamburger te serveren.

Uiteindelijk werd er zo'n 30 kilometer afgelegd en rond half twee kwamen de deelnemers moe maar voldaan weer bij het fort aan.

foto-button

Twister spelen bij de Pyramide van Austerlitz

Stam - 26 augustus 2013 -

Uitgerust, compleet met hoedje van papier en goodie bag, vertrokken de Stamleden aan het eind van de ochtend per auto richting station Driebergen-Zeist. Negen  deelnemers en drie organisatoren gingen ontspannen op pad voor een mooie hike van zo’n 18 km over de Utrechtse heuvelrug.

Met als thema de Franse tijd(1795-1813) van Napoleon Bonaparte werd  de puzzeltocht gelopen. Door gebruik te maken van afbeeldingenroutes, spiegeltjesroutes, kompaskoersen en strippenkaarten konden de deelnemers hun koers bepalen. Na een stop bij de lunchpost werd de hike voortgezet richting de pyramide van Austerlitz, waar een potje Twister de activiteit was. Vervolgens moest er goed gepuzzeld worden voor de volgende gedeeltes van de route tijdens een lichte bui.

stamhike 2013

De route werd afgerond met een welverdiend drankje. Vanaf station Maarn werd de trein terug genomen naar Driebergen waar de auto’s nog stonden. Eenmaal op het Erica-Fort gingen alle leden druk aan de slag met het opruimen van de laatste dingen van de groepsbarbecue en de voorbereidingen voor een afsluitende maaltijd.
De papieren hoedjes bleken tijdens de tocht wat onhandig omdat ze afwaaiden, maar de organisatie wordt bedankt voor een goede, gezellige en ontspannen opkomst!

 

1359940361 Mail  Postadres

Scouting Erica
Krekelmeent 80
1218 ED Hilversum

E-mail

KvK-nummer 65615875

1359937402 map magnify  Erica-Fort
Verlengde Fortlaan 116
1412 EA Naarden
Coördinaten  N 52° 17.099
       E 005° 08.617

Routebeschrijving  Routebeschrijving
1359937402 map magnify  Troephuis
Nwe 's-Gravelandseweg 68
1406 NH Bussum
Coördinaten  N 52° 15.916
       E 005° 09.012

Routebeschrijving  Routebeschrijving
1360287179 galeon  Haven
Jachthaven Het Anker
Oud - Loosdrechtsedijk 117
1231 LS Loosdrecht
Coördinaten  N 52° 12.426
       E 005° 05.719

Routebeschrijving  Routebeschrijving