Wilde Vaart (15 tot 18 jaar)

De Wilde Vaart is een speltak voor de oudste jeugdleden van Scouting Erica. De Wilde Vaarders bedenken hun eigen programma. Ze kunnen het dus zo leuk maken als ze zelf willen.

Opkomsttijden en -locatie

De Wilde Vaart (ook wel Explorers genoemd) besluit zelf wanneer ze afspreken, vaak op zondagmiddag, en wat ze dan gaan doen! Dat is dus wel even leren plannen. Ze zijn vaak op de Loosdrechtse plassen te vinden. Dat is tenminste als het zomerseizoen is. De rest van het jaar brengen ze door op het Erica-Fort om daar onderhoud te doen en andere leuke dingen te regelen en uit te voeren.

Activiteiten

Een leuke opkomst heeft een goede voorbereiding nodig en daarom bedenkt de Wilde Vaart door middel van brainstormen leuke (programma)ideeën voor opkomsten. De opkomst ligt helemaal in hun eigen handen dus ze bereiden zelf alles voor en werken alles uit. Een paar voorbeelden zijn: pannenkoeken verkopen, een skelter ombouwen, een diner houden. De Wilde Vaart heeft bij de Zeeverkenners al leren zeilen en omdat ze ook over een eigen boot beschikken zijn ze in de zomer vaak te vinden op de Loosdrechtse Plassen, om daar lekker te zeilen en te relaxen.

Zomerkamp

Niet alleen de opkomsten, maar ook het zomerkamp wordt door de Wilde Vaart zelf voorbereid en ingevuld. Vaak vinden de kampen plaats in het buitenland, zo is de Wilde Vaart wel eens in Luxemburg, Frankrijk, Duitsland en Italië geweest. Meestal vindt dit zomerkamp plaats in het begin van de zomervakantie. Ook zomerkampen vergen enige voorbereiding. Zo maken de Wilde Vaarders een begroting en zoeken ze leuke activiteiten. Ook proberen ze geld te verdienen voor het kamp, bijvoorbeeld door een diner voor ouders en leden te houden, of door pannenkoeken te verkopen.

Wat maakt de Wilde Vaart speciaal?

Wilde Vaarders bereiken door op elkaar in te spelen en te overleggen over hun gezamenlijke doel, namelijk het maken en beleven van een leuke opkomst en leren wat er allemaal komt kijken bij de organisatie van zo'n opkomst of een kamp. Verantwoordelijkheid speelt dus een grote rol bij de Wilde Vaart. Ze leren daardoor hun grenzen te kennen en verleggen en zichzelf uit te dagen. Om het hele verhaal in goede banen te leiden is er bij de Wilde Vaart geen sprake van leiding maar van begeleiding. Die zorgt bijvoorbeeld voor de haalbaarheid van de plannen. Kortom, de Wilde Vaart vindt het heel leuk om lekker haar eigen gangetje te gaan en zo samen grootse dingen te bereiken! Op dit moment hebben we aardig weinig leden bij de Wilde Vaart, dus lijken alle bovenstaande leuk? Kom dan een keertje kijken!

lidworden knop blauw

Wilde Vaart

Leeftijd       15 tot 18 jaar
Tijd     Wisselend, op zaterdagmiddag of zondagmiddag
Locatie     Erica-Fort
Contributie      € 247,00 per jaar
1359940361 Mail  Postadres

Scouting Erica
Krekelmeent 80
1218 ED Hilversum

E-mail

KvK-nummer 65615875

1359937402 map magnify  Erica-Fort
Verlengde Fortlaan 116
1412 EA Naarden
Coördinaten  N 52° 17.099
       E 005° 08.617

Routebeschrijving  Routebeschrijving
1359937402 map magnify  Troephuis
Nwe 's-Gravelandseweg 68
1406 NH Bussum
Coördinaten  N 52° 15.916
       E 005° 09.012

Routebeschrijving  Routebeschrijving
1360287179 galeon  Haven
Jachthaven Het Anker
Oud - Loosdrechtsedijk 117
1231 LS Loosdrecht
Coördinaten  N 52° 12.426
       E 005° 05.719

Routebeschrijving  Routebeschrijving